Referanser

På denne siden finner du noen uttalelser fra tidligere grønlandsdeltagere. Vi er stolt over den jobben vi gjør, og da er det flott å se at våre deltagere er fornøyd med opplevelsen i ettertid.

"Jeg er en av dem som kan skryte til alle som gidder å høre og vise bilder fra min tur over isen i 2010.

Jeg kan også garantere dere at dette er en fysisk og psykisk utfordring uten sidestykke. Det er veldig lett i ettertid og kun huske de fantastiske øyeblikk, men jeg vil presisere viktigheten av lang og hard trening i forkant av turen. Heldigvis hadde jeg Bjørn og Cecilie i Fram som gav meg gode råd både under forberedelsene, og på selve turen. Og jeg skulket ikke en trening i forkant. Resultat ble: JEG KLARTE DET :-)

Etter gjennomført tur har mestringsfølelsen fulgt meg,  og det har resultert i større tro på meg selv og hva jeg kan klare å utrette. Lykke til med DIN tur"
Ada Sofie Austegard - Grimstad - Grønland 2010

 

"Drømmen om å krysse Grønlandsisen ble endelig realisert, og for meg ble det en stor opplevelse. Fram Expeditions var grundige både i forberedelsene, ved gjennomføringen og i etterkant. Jeg lærte mye og følte meg trygg hele veien. Jeg vet at alt dette var med på å gjøre turen til et minne for livet."

Åse Undlien Bruvoll - Melhus - Grønland 2016

 

"Turen over Grønland sammen med Fram Expeditions var helt super. Fra vi startet planlegging og trening året før avreise fikk vi god informasjon og proffe tips. Treningshelgene ga oss et godt grunnlag for det som ville skje på turen. Turen over Grønland er en seriøs ekspedisjon som også skal være gøy. Sammen med Fram Expeditions hadde vi en fantastisk tur som var godt planlagt og godt utført. Utstyret vi brukte var testet på forhånd og fungerte utmerket. Guidene som var med var utrolig profesjonelle og sørget for at alle I gruppen hadde en fin tur. Jeg kan trygt anbefale Fram Expeditions."

Marius Holgersen - Stavanger - Grønland 2013

 

"Jeg gikk over Grønland sammen med Fram E​xpeditions våren 2014. En litt spesiell tur i og med at vi skulle lage TV-programmet "Tjukken og Lillemor" for Plan B TV og TV2. Programmet ble en stor suksess med fantastiske seertall.

En ting er å se det på tv-skjermen, det er noe helt annet å føle verdens største isbre under skiene og oppleve det sammen med fine folk. Oppturer og motgang i en fin kombinasjon og det enkle liv i teltet er noe jeg anbefaler alle å gjøre. Dette er en utfordring for alle som liker friluftslivets gleder og den ultimate skituren.

Vi hadde en kjempefin tur over isen, men vi fikk også gode råd og god oppfølging i opptreningsfasen året før vi gikk turen. Veldig profesjonelt og sosialt. Takk til Cecilie og Bjørn i Fram ekxpeditions for en fantastisk opplevelse."
Sveinung Svendsen - Fotograf i Rein Film AS - Grønland 2014

 

"Turen med Fram var en opplevelse for livet og frister til gjentagelse. Bjørn og Cecilie hjalp hver enkelt til å fullføre, og sørget for at alle fikk oppleve sin drøm om å krysse isen på aller beste måte. Vi var en bredt sammensatt gruppe med ulike forutsetninger og behov underveis. I tur og orden ble instrukser og motiverende ord flettet sammen i en god mix når det trengtes. Samlingene i det store teltet over middagen med overraskelse var alltid en god avslutning på slutten av dagen. Jeg tar gjerne turen igjen..."

Kristine Wikander - Grimstad - Grønland 2010

 

"Jeg har lett lenge etter svaret på hvorfor, men har gitt litt opp og kommet til at utfordringer og prøvelser definerer oss som mennesker. Samholdet og vennskapet en slik tur gir er evigvarende"
Tom Wirkola - Drammen – Grønland 2013

 

"Turen over Grønland med Fram nådde opp til alle mine forhåpninger! Dyktige og jordnære guider sørget for at jeg hver eneste dag fikk gode turopplevelser og oppfølging om det var noe spesielt jeg trengte.

Forberedelsene var preget av god informasjon og oppfølging mtp. treningsopplegg og utstyr, og deres 2"4-timers tilgjengelighet" og brede erfaring fra ekspedisjonslivet gjorde både forberedelsene og gjennomføringen av turen trygg, inspirasjonsrik og minnerik!

Takk igjen for en fantastisk reise!"
Johanne Fjelde - Stavanger - Grønland 2014

 

"Endelig gikk drømmen i oppfyllelse og det ble en opplevelse for livet. Året var 2012 og jeg var 62. Tur over Grønland hadde jeg hatt i hodet siden 2005, etter en tur på Svalbard. Jeg kom gjennom nåløyet etter mye trening og fikk være med, sammen med tre andre jenter. Det var to flotte gutter, Bjørn og Vegard, som guidet oss til målet. De var utrolig støttende, morsomme, samlende og hadde mye erfaring!  Opplevelsen var enorm, lyset, været, samholdet, stillheten og det beste, Å VÆRE PÅ TUR!"

Bjørg Guri Kildahl - Fetsund - Grønland 2012


"Opplevelsen av å gå på ski over Grønland sitter enda i, aller mest i sinnet - det er lett å dra frem minner om hvite vidder når hverdagen har tatt grep. Fram Expeditions gjorde at drømmen ble en realitet, fantastiske guider med kunnskap, trygghet og godt humør gjorde turen til en mektig stor opplevelse, jeg gjentar det gjerne!"

Cathrine Moen - Setermoen - Grønland 2013
 

"Det å være underveis over isen huskes som hvitt, blått, langt, kroppen i ekte arbeid, og en uendelighet av ro. Noe av det jeg savner mest er det å oppleve viktigheten av de små og enkle ting som var nødvendig for en god dag der ute, men som vi i hverdagen tar for gitt. De være seg å krype inn lunt telt for hvile, eller at sokkene må være tørre til i morgen.

Forberedelser både fysisk og mentalt var hele veien godt fulgt opp og ivaretatt. Etablering og oppfølging av stødige rutiner underveis ga forutsigbarhet og opplevelse av mestring. Alt i alt en flott tur med en flott gjeng og veldig bra lederskap."

Øyvind Berntsen - Oslo - Grønland 2011 (høst)

 

"Jeg var med Fram over Grønland i mai-2014.

Ekspedisjonen var en personlig og sterk opplevelse.  Alt fungerte fra påmelding, under treningssamlingene, god gjennomføring av ekspedisjonen og fin avslutningsmiddag på Island. 

Fram glapp bare på en viktig detalj  – i vårt telt oppdaget vi først oppe på isen at mengden kaffe Bjørn planla med, ikke rekker til mer enn en halv tur.. :-)) Fram er proffe og ivaretar deltakerne på en god måte!"

Magnar Aske - Stavanger - Grønland 2014

 

"Jeg var med på tur over Grønland i 2016, en tur jeg neppe kommer til å glemme. Guidene våre sørget for en fantastisk overfart med tilstrekkelig utfordring og støtte. Turen har senket terskelen for mange andre turer. Jeg har så smått begynt planleggingen allerede."

Christian Jensen - Fannrem - Grønland 2016

 

"Proft opplegg fra påmelding til man kommer i mål på østkysten. Som deltager tillegges man stort ansvar for egen gjennomføring, og selv om læringskurven kan være bratt, er det utrolig hva man har lært ved reisens ende. Frister enormt til gjentagelse."

Jørgen Henriksen - Moss - Grønland 2016

 

"Middels turerfaring, men med en drøm om å være leeenge på tur! Den upåklagelige oppfølgningen i opptreningsprosessen, guidenes tro på meg og vennskapet med de andre turdeltakerne hjalp meg over den vakre isen på en god og trygg måte. En klem på tur, på tur som et team, masse latter, lyst hele døgnet, utfordrende, valgfritt sove kl.21.30, "gjøre som gutta" ved å stå og tisse med tissetut i buksesmekken i et utrolig vakkert landskap! For et eventyr!"

Stine Mørk Kvamme - Hamar - Grønland 2016